Рекламации

Връщане / Подмяна

Съгласно чл. 55, ал. 1 от ''Закон за защита на потребителите'' (ЗЗП), потребителят има право, без да дължи обезщетение или неустойка и без да посочва причина да се откаже от получената стока в срок на 14 дни от датата на получаване на стоката.

В този случай търговеца е длъжен да възстанови на потребителя в пълен размер заплатените от него суми не по-късно от 14 дни, считано от датата, на която потребителят е упражнил правото си да се откаже от стоката, съгласно чл. 55, ал. 6 от Закона за защита на потребителите. Сумите се възстановяват по банкова сметка на клиента.

Потребителят е длъжен да съхранява получените от търговеца стоки, тяхното качество и безопасност по време на срока по чл. 55, ал.1 от ''Закон за защита на потребителите''. За да бъдат върнати обратно закупените продукти задължително условие е те да бъдат в изряден търговски вид, без да са използвани и без да е нарушена целостта на опаковката и без да има аромати.

Продуктите трябва да отговарят на вида, в който са получени от потребителя. На връщане и отказ не подлежат продукти, които не отговарят на тези условия съгласно ''Закон за защита на потребителите''.

Търговецът има право да откаже връщането на продукт, съобразно действащото законодателство.

В случай на фабричен дефект, който е установен след получаването на продукта, клиента го връща за сметка на магазина и се изпраща друг продукт като заявения. В този случай транспортните разходи са за сметка на търговеца. При връщане на закупена стока транспортните разходи са за сметка на клиента и не се възстановяват.


1. Връщане

 • 1.1 Продукт, закупен от електронен магазин Brando.bg може да бъде върнат до 14 дни след получаването му, съгласно чл. 55, ал. 1 от ''Закон за защита на потребителите'' (ЗЗП)
 • Върнатият продукт трябва да бъде в безупречен търговски вид - цялостна опаковка, с всички налични етикети, да не е носен, да няма аромати по него, да не е пран.

 

 • 1.2 Какво трябва да се направи, за да може да бъде върнат продукт, закупен от Brando.bg?
 • - Да се спазят правилата по под точка 1.1
 • - Преди да предприемете връщане на продукт, трябва да поискате това да се случи, след като се свържете с нас чрез формата за контакт или на email : sales @ brando(.)bg
 • - Попълнете коректно Формуляр за рекламация
 • - Връщането на продукт трябва да е чрез куриерска фирма Еконт.
 • - Разходите по доставката са за сметка на клиента, без наложен платеж. Стойността на продукта се изплаща чрез банков превод.
 • - Сумата по стойността на поръчаните артикули (без сумата, която сте заплатили за доставка при получаването на поръчката си) ще ви бъде изплатена в срок не по-късно от 14 календарни дни по банкова сметка, която сте ни предоставили при попълването на Формуляр за рекламация.

 

 • 1.3 Случаи в които не се позволява да се върне продукт:
 • - Ако не са изпълнени всички указания в т.1.1 и 1.2
 • - Ако върнете продукт/-и с наложен платеж. Ако това се случи, служител от Brando.bg се свързва с клиента с молба за отпадане на наложения платеж..

2. Подмяна

 • 2.1 Продукт закупен от електронен магазин Brando.bg може да бъде заменен до 14 дни след получаването му.
 • Продуктът, за да може да се подмени, трябва да бъде в цялостна опаковка, с всички налични етикети, да не е носен, да няма аромати по него, да не е пран.

 

 • 2.2 Какво трябва да се направи, за да може да бъде подменен продукт, закупен от Brando.bg :
 • - Да се спазят правилата по под точка 1.1
 • - Преди да предприемете подмяна на продукт, трябва да поискате това да се случи като попълните коректно Формуляр за рекламация и посочите причина за връщане ''Искам подмяна с друг размер/модел''. 
 • - Подмяната на продукт трябва да е чрез куриерска фирма Еконт.
 • - Разходите по доставката се поемат от клиента, без наложен платеж.
 • - След като получим върнатия продукт, и се уверим , че са спазани всички указания, в срок от 7-10 календарни дни Brando.bg ще се свърже с Потребителя, за да изпратим продукта, който е избрал за подмяна. Разходите за доставка се поемат от клиента.

 

2.3 Случаи в които не се позволява да се подменя продукт:

 • - Ако не са изпълнени всички указания в т.2.1 и 2.2
 • - Ако искате да подмените продукт/-и изпратени с наложен платеж или доставка за наша сметка. Ако това се случи, служител от Brando.bg се свързва с клиента с молба за отпадане на наложения платеж.
 • - Ако искате да ви го изпратим чрез друга куриерска фирма, различна от Еконт Експрес.

3. Дефектен продукт

 • 3.1 Brando.bg не носи отговорност за дефектни продукти. Brando.bg представя продукти на различни производители, и няма участие в изработката, пакетирането на продуктите.
 • 3.2 В случай на фабричен дефект, който е установен след получаването на продукта, клиента го връща за сметка на Brando.bg и се изпраща друг продукт като заявения (следвайки инструкциите на точка 2.Подмяна). 
 • 3.3 При връщане на закупена стока поради дефект, транспортните разходи са за сметка на Brando.bg

Адрес за връщане :

До адрес: гр. Плевен, Ул.''Луковит'', № 3, ет. 2, офис 210, Тел. за връзка: +359 879 69 69 30, Лице за контакти: Бойко Илиев

До офис на Еконт: гр. Плевен, Офис ''Еконт Експрес'' - Сан Стефано, Тел. за връзка: +359 879 69 69 30, Лице за контакти: Бойко Илиев


* Brando.bg спазвайки ''Закон за защита на потребители''(ЗЗП), запазва правото да откаже връщане на продукт, ако са нарушени някои от под-точките или прецени, че са налице такива.

Последна актуализация : 10.10.2018 г.

Brando.bg е един от най-симпатичните онлайн магазини за дрехи и обувки в България. Нашата мисия е да помогнем на всеки наш посетител да намери желаните модели на дрехи и обувки, които търси. Ние предлагаме голямо разнообразие от дамски дрехи, дамски обувки, също така поддържаме, ѝ асортимент от мъжки дрехи,мъжки обувки, както и детски дрехи и обувки. За да задоволи и най-взискателните клиенти направихме Brando.bg удобен за клиента и пазаруването в него е истинско удоволствие. Нашето мото е: ''Удобните обувки, съчетани с подходящите дрехи са основата за един успешен ден''. Ето защо толкова горещо бихме желали да намерите подходящи дрехи и обувки за всякакъв повод и сезон, при нас. Нашата продуктова гама е на разположение да ѝ се насладите. Ние предлагаме не само качествени дрехи и обувки, но също така и дрехи и обувки на ниски цени, които по никакъв начин не отстъпват на по-скъпите. Като продавачи, ние сме наясно, че особено при дамите, избора на дрехи и обувки е много важно решение.


В нашата колекция обръщаме внимание и на мъжете, които обикновено не обичат пазаруването, но в Brando.bg бързо и лесно могат да намерят подходящ модел мъжки дрехи и обувки. Нашият магазин се е погрижил и за най-младият клиент. Изборът на детски дрехи и обувки е много важен за удобството в ежедневието на всяко дете.


Най-често търсените: дамски обувки, дамски сандали, дамски боти, дамски ботуши, дамски чехли, официални и елегантни дамски обувки,  висок ток, нисък ток, обувки на платформа, дамски обувки от естествена кожа, дамски ботуши от естествена кожа, дамски боти от естествена кожа, маратонки за жени, спортни обувки, евтини обувки на ниски цени, мъжки обувки, детски обувки, дамски дрехи, дамски дънки, дамски панталони, дамски ризи, дамски рокли, дамски пуловери, дамски блузи, дамски тениски, дамски якета, дамски анцузи, дамски спортни комплекти, мъжки дрехи, мъжки дънки, мъжки панталони, мъжки спортни комплекти, мъжки анцузи, мъжки тениски, мъжки блузи, мъжки пуловери, мъжки жилетки, мъжки якета, мъжка парка, мъжки блейзъри, детски дрехи, дрехи за момичета, дрехи за момчета

Посетете Brando.bg в ShopMania